Jaar van uitvoering: 1990

De kat op het spek

Geschreven door: John Dole


Tot nu toe gaat het wel goed tussen het jonge echtpaar David en Kate. Al zijn er wel wat kleine ergernissen. David is niet altijd even tactvol tegenover de knorrige en wat wantrouwende huiseigenares. Kate moet dat steeds (wat) goed praten. De manie van Dave voor zijn schilderij “Psyche”. Och laat hem maar!
En dan zijn bezetnheid om de Italiaanse taal te leren, waarbij hij zelfs hulp heeft van een Italiaans korrespondentie-vriendje. Om het met die dingen altijd eens te zijn en om begrip te tonen, is voor Kate soms wel eens wat moeilijk. Vooral als de “korrespondentie-vriend” op bezoek zal komen. Ja dan is het maar 't beste, dat Kate samen met haar moeder, 'n paar dagen bij oma op bezoek gaat. Die  korrespondentie-vriend, dat is een klein probleempje; vooral als 't iets anders blijkt te zijn dan je zou verwachten.
Misschien zou U er net als David ook niet zo goed raad mee weten. Het is ook niet niks, want... je zult het maar in je bed of in je bad vinden. Het gevolg is, misverstanden, onbegrip enz...waaraan 'n taxi chauffeur, 'n broeder, 'n louche Italiaan en 'n loodgieter het nodige aan bijdragen. En al wil Mevr. Scott op haar joviale maar wel wat naïeve onbeholpen manier sussend optreden, dan nog...


Regie

Regie: Wim van Oorschot


Rolverdeling

David Abott - Theo Thijssen
Kate, zijn vrouw - Marike v.d. Berk
Mevr. Macwimble, huiseigenares - Marij van Deursen - van Veijfeijken
Mevr. Scott, Kate's moeder - Friedy Dekkers - Van Den Nieuwenhof
Taxi-chauffeur - Thijs van den Elsen
Koenraad Kuit - Marinus van den Elsen
Mevr. Bus - Marij Hendriks-Van Der Aa
Arturo Cellini - Trudo van Dijk
Maria - Francine Adriaans-Van Oorschot


Met medewerking van

Grime: José Croymans, Boudewijn Goossens
Souffleuse: Maria Graat


Speeldata

Vrijdag 30 Maart 1990
Zaterdag 31 Maart 1990
Maandag 2 April 1990
Woensdag 4 April 1990
Vrijdag 6 April 1990
Zaterdag 7 April 1990


Links en knipsels

knipsels1990.pdf knipsels1990.pdf